Naskah Khutbah Idul Fitri Bahasa Jawa, Lengkap dengan Arab dan Latin

- 23 Mei 2020, 13:35 WIB
Ilustrasi Idul Fitri. /Pixabay

PORTAL JEMBER - Anjuran dan afau instruksi pemerintah beberapa daerah untuk melaksanakan pandemi menuntut semakin banyak orang belajar khutbah karena harus memimpin ibadah shalat id keluarganya.

Berikut adalah salah satu contoh teks khutbah bahasa jawa yang menggunakan pendapat bahwa khutbah idul fitri hanya satu kali saja.
 
 
Berbeda dengan ibadah jumat yang dilaksanakan dengan dua kali khutbah.
 
Secara umum, memang ada dua pendapat apakah khutbah idul fitri dilaksanakan satu atau dua kali.
 
Khutbah ini sudah memenuhi rukun-rukun khutbah dengan bahasa jawa yang mudah dipahami.
 
 
Selain itu, setiap tulisan arabnya baik doa, ayat, maupun hadits juga dilengkapi dengan transliterasi latin sehingga memudahkan bagi yang masih kesulitan membaca bahasa arab.
 
Berikut teks lengkapnya:
 
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَ رَحْمَةُ اللّه وَبَرَكَاتُه
إِنّ الْحَمْدَ لِلَّهِ نَحْمَدُهُ وَنَسْتَعِيْنُهُ وَنَسْتَغْفِرُهُ وَنَعُوْذُ بِاللهِ مِنْ شُرُوْرِ أَنْفُسِنَا وَسَيّئَاتِ أَعْمَالِنَا مَنْ يَهْدِهِ اللهُ فَلاَ مُضِلّ لَهُ وَمَنْ يُضْلِلْ فَلاَ هَادِيَ لَهُ أَشْهَدُ أَنْ لاَ إِلهَ إِلاّ اللهُ وَأَشْهَدُ أَنّ مُحَمّدًا عَبْدُهُ وَرَسُوْلُه
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ كَمَا صَلَّيْتَ عَلَى إِبْرَاهِيمَ وَعَلَى آلِ إِبْرَاهِيمَ إِنَّكَ حَمِيدٌ مَجِيدٌ اللَّهُمَّ بَارِكْ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ كَمَا بَارَكْتَ عَلَى إِبْرَاهِيمَ وَعَلَى آلِ إِبْرَاهِيمَ إِنَّكَ حَمِيدٌ مَجِيدٌ
اما بعد. فَيَا عِبَادَ الله! اِتَّقُوْاالله وَ قَدْ فَازَ المُتَّقُونَ. فَقَالَ تَعَالى:
يَاأَيّهَا الّذَيْنَ آمَنُوْا اتّقُوا اللهَ حَقّ تُقَاتِهِ وَلاَ تَمُوْتُنّ إِلاّ وَأَنْتُمْ مُسْلِمُوْنَ
يَاأَيّهَا الّذِيْنَ آمَنُوْا اتّقُوا اللهَ وَقُوْلُوْا قَوْلاً سَدِيْدًا يُصْلِحْ لَكُمْ أَعْمَالَكُمْ وَيَغْفِرْلَكُمْ ذُنُوْبَكُمْ وَمَنْ يُطِعِ اللهَ وَرَسُوْلَهُ فَقَدْ فَازَ فَوْزًا عَظِيْمًا
 
Innal hamda lillah nahmaduhu wa nasta’inuhu wa nastaghfiruhu wa na’udzubillahi min syururi anfusina wa min sayyi’ati a’malina. Man yahdihillahu fa laa mudlilla lahu wa man yudlil fa laa hadiya lahu. Asyahdu an laa ilaaha illalloh wa asyahdu anna muhammadan ‘abduhu wa rasuluhu.
Allahuma shalli ‘ala Muhammadin wa ‘ala Aalihi Muhammadin kama shallaita ‘ala Ibrahim wa ‘ala Ali Ibrahim innaka hamidun Majid. Allahuma baariki ‘ala Muhammadin wa ‘ala Aalihi Muhammadin kama baarakta ‘ala Ibrahim wa ‘ala Ali Ibrahim innaka hamidun Majid. 
Amma ba’du fa yaa ibaadallah. Ittaqullah faqad faazal muttaqun.
Faqaala ta’ala: Yaa ayyuhalladzina ‘amanut taqullah khaqqa tuqotihi wa laa tamutunna illaa wa antum muslimun.
Yaa ayyuhalladzina amanuttaqullaha wal yaquuluu qoulan sadidan. Yushlih lakum a’malakum wa yaghfir lakum dzunubakum. Waman yuthi’illaha wa rasulahu faqad faaza fauzan ‘adziman.
 
Hadirin sidang Jumat ingkang dipun muliaken Allah.
Wonten kesempatan puniko monggo kito tansah ningkataken keimanan ugi ketaqwaan kito dhateng Allah SWT kelawan nebihi sedanten awisan-awisanipun ugi nglampahi nopo ingkang dipun perintah dhening Allh SWT sakkuawaosipun kulo panjenengan sedanten. 
 
Taqwa ingkang merupakan buah saking ibadah siyam ugi ibadah-ibadah lintu ingkang sampun Kulo dalah Panjenengan sedanten lampai salaminipun wulan Ramadhan kedah terus Kito jagi, Kito tingkataken minongko bekal Kulo Panjenengan sedanten anggenipun gesang wonten ing dunyo puniko. Keranten mboten wonten sangu ingkang saget nyelametaken Kulo Panjenengan saking pekewuhipun dunyo akhirot kejobo Taqwa meniko. 
Dhawuhipun Allah SWT:
وَتَزَوَّدُوا۟ فَإِنَّ خَيْرَ ٱلزَّادِ ٱلتَّقْوَىٰ
wa tazawwadụ fa inna khairaz-zādit-taqwā
 
“Lan podo sanguo Siro kabeh! Kerono saktemene sakbagus-baguse sangu iku mung Taqwa”  (QS. Al-Baqarah 197)
 
Keranten meniko, kanjeng Nabi Muhammad SAW tansah mingetaken kaum muslimin kagem terus ningkataken ugi njagi ketaqwaan wonten setiap khutbah jum’at, setiap maw’idloh ingkang dipun sampeaken dhening kanjeng Nabi Muhammad SAW.
 
Hadirin sidang sholat ‘id rahimakumullah
Melalui mimbar idul fitri puniko, monggo sami-sami ngrenungaken dhawihipun Allah SWT wonten al-Qur’an surat al-Baqarah 185.
 
شَهْرُ رَمَضَانَ ٱلَّذِىٓ أُنزِلَ فِيهِ ٱلْقُرْءَانُ هُدًى لِّلنَّاسِ وَبَيِّنَٰتٍ مِّنَ ٱلْهُدَىٰ وَٱلْفُرْقَانِ ۚ فَمَن شَهِدَ مِنكُمُ ٱلشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ ۖ وَمَن كَانَ مَرِيضًا أَوْ عَلَىٰ سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِّنْ أَيَّامٍ أُخَرَ ۗ يُرِيدُ ٱللَّهُ بِكُمُ ٱلْيُسْرَ وَلَا يُرِيدُ بِكُمُ ٱلْعُسْرَ وَلِتُكْمِلُوا۟ ٱلْعِدَّةَ وَلِتُكَبِّرُوا۟ ٱللَّهَ عَلَىٰ مَا هَدَىٰكُمْ وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ
 
Syahru ramaḍānallażī unzila fīhil-qur`ānu hudal lin-nāsi wa bayyinātim minal-hudā wal-furqān, fa man syahida mingkumusy-syahra falyaṣum-h, wa mang kāna marīḍan au 'alā safarin fa 'iddatum min ayyāmin ukhar, yurīdullāhu bikumul-yusra wa lā yurīdu bikumul-'usra wa litukmilul-'iddata wa litukabbirullāha 'alā mā hadākum wa la'allakum tasykurụn
 
“Wulan Romadhan,- sing den turunake ing jerone al-Qur’an minongko dadi pituduh kanggo sekabehane manungso lan dadi panjelas marang pituduh serto kang mbedaake perkoro kang bener lan salah. Mongko sing sopo wonge nyekseni wulan iku yektine podo poso. Lan sopo wonge loro utowo lagi perjelanan mongko kudu ganti poso kanti wilangan (poso sing wus den tinggalake) ing dino-dino sakliyane. Lan yektine podo nyampurnakno siro kabeh marang wilangane, podo ngagungno siro kabeh ingatase pituduhe Allah SWT marang siro kabeh lan amrih siro kabeh syukur (marang Allah SWT)” (QS. Al-Baqarah 185)
 
Wonten ayat puniko, Allah maringi pituduh kagem Kulo Panjennegan sedanten dalah perkawis-perkawis ingkang kedah Kita laksanaaken wonten akhir ugi sak sampunipun wuln Romadhon.
Perkawis-perkawis niku inggih puniko:
1. وَلِتُكْمِلُوا۟ ٱلْعِدَّةَ
(lan yento nyampurnaaken siro kabeh marang wilangane)
 
Nyampurnaanken wilanganipun bulan wonten ayat meniko anggadahi pinten-pinten makno antawisipun: 
 
Sepindah, bilih kita kedah nyampurnaaken ibadah shiyam ugi ibadah-ibadah kito lintunipun ngantos akhir bulan Ramadhan keranten katah sanget umat islam ingkang namung semangat ngibadah wonten awal-awal mawon padahal Allah SWT ndadosaken keutamaan Ramadhan arupi lailatul Qadar meniko katah-katahipun wonten akhir bulan Ramadhan. 
 
Ugi Rasulullah SAW dhawuh:
وَإِنَّمَا الْأَعْمَالُ بِالْخَوَاتِيمِ
Wa innamal A’malu bil Khawatim
 
Lan anging pestine amal-amal iku tergantung kelawan pungkasane (HR. Bukhari)
Kaping Kalih, Kalimat (وَلِتُكْمِلُوا۟ ٱلْعِدَّةَ) ugi dipun maknai bilih kita sedanten sampun sakmestinipun nyampurnaaken ibadah shiyam kito wonten wulan Ramadhan kelawan shiyam 6 dinten wonten ing wulan Syawwal. Rasulullah SAW dhawuh:
مَنْ صَامَ رَمَضَانَ ثُمَّ أَتْبَعَهُ سِتًّا مِنْ شَوَّالٍ كَانَ كَصِيَامِ الدَّهْرِ
 
Man shoma Romadhona tsumma atba’ahu sittan min syawwalin Kaana ka shiyam al-Dahr
“Sopo wonge poso Ramadhan banjur poso 6 dino ono wulan Syawwal moko koyo-koyo (oleh ganjaran) poso setahun” (HR. Muslim)
 
Tegesipun menawi kita purun nyampurnaaken ganjaran poso Romadhan kanti poso syawwal 6 dinten meniko saget dipun nilai sami kalihan poso setahun penuh tanpo gothang.
 
Perlu dipun kawuningi bilih ingkang dipun maksud poso syawwal meniko mboten kedah wonten dhateng tanggal 2-7 Syawwal tapi saget dateng dinten lintunipun tanggal meniko menawi dipun raos abot menawi shiyam ten dinten-dinten silaturrahim.
 
2. وَلِتُكَبِّرُوا۟ ٱللَّهَ عَلَىٰ مَا هَدَىٰكُمْ
wa litukabbirullāha 'alā mā hadākum
(lan yento siro kabeh ngagungake Allah SWT ingatasi opo kang wus Allah paring pituduh marang siro kabeh)
 
Ayat meniko merintahaken kito sedanten kersana ngagungaken Allah, bertakbir wonten akhir Ramadhan kanti mlebetipun idul fithri. Perintah ngatah-ngatahaken takbir sejak malam idul fithri meniko umum kagem sedanten tiyang muslim jaler/estri, ingkang dateng grio, dateng masjid utawi dateng perjalanan kanti ngatah-ngatahaken takbir:
 
اللهُ أكْبَرُ اللهُ أكْبَرُ اللهُ أكْبَرُ، لا إِلهَ إِلاَّ اللهُ واللهُ أكْبَرُ اللهُ أكْبَرُ وَِللهِ الحَمْدُ
"Allaahu akbar Allaahu akbar Allaahu akbar, laa illaa haillallahuwaallaahuakbar Allaahu akbar walillaahil hamd"
 
Perintah takbir wonten dinten riyade meniko anggadahi pinten-pinten hikmah antawisipun:
 
Pertama, Bilih Allah SWT mawon ingkang moho ageng. Kito lan sedanten mahlukipun Allah sanget alit mboten wonten nopo-noponipun.
Milo mboten pantes menawi mahluk ingkang alit meniko gumedhe lajeng sombong, ngaros langkung sae tinimbang mahluk Allah lintunipun.
Perasaan sombong meniko kedah kita tebihi senaoso kito sampun ibadah dateng Allah SWT salaminipun wulan Ramadhan. Sombong dalam arti ngaros suci, ngraos paling sholeh tinimbang mahluk Allah lintu.
 
Termasuk kalihan tiyang ingkang ketingalipun mboten patos ibadah, mboten patos shiyam, mboten patos tarawih. Tetap kito mboten pareng ngraos langkung suci lan langkung utami. Keranten kito sedanten mboten ngertos Allah SWT nerami ibadah kito nopo mboten. Kito mboten ngertos bilih tiyang-tiyang niku bakal dados tiyang ingkang jauh langkung sholeh tinimbang kito sedanten wonten masa depan keranten pituduhipun Allah SWT.
 
Sahabat Umar bin Khottob mawon ingkang tiyang ingkang paling getol musuhi islam, bahkan nyikso budakipun Amir bin Fuhairoh keranten masuk islam bahkan pertama kali tiyang ingkang wantun ajeng mejahi kanjeng Nabi justru saget berbaring dipun makamaken persis dateng celakipun kanjeng Nabi Muhammad SAW keranten hidayahipun Allah SWT.
 
Momen idul fithri meniko mugi saget dados titik balik kito sedanten amrih mboten sombong keranten ibadah-ibadah kito sedanten keranten niku sedoyo mboten lain keranten hidayahiupun Allah SWT.
 
Tanpo hidayah kito mboten bakal saget ngelaksanaaken ibadah-ibadah meniko.  Sekaligus dados moment, kito saget andungaaken sederek-sederek kito ingkang dereng dipun paringi hidayah, mboten malah ngraos langkung sae bahkan ngremehaken. Na’udzubillah. Keranten Istighfaripun tiyang ingkang maksiat tebih langkung sae tinimbang kesombonganipun tiyang ingkang nglakoni ibadah.
 
Jama’ah sidang sholat ‘id rahimakumullah.
 
Wonten tahun meniko, Kito sami-sami ngelampahi Ramadhan ugi Idul Fitri ingkang mboten sami kalihan Ramadhan lan riyaden wonten tahun-tahun sak dherengipun. Wonten Romadhon puniko Allah SWT nguji kulo panjenengan sedanten, ugi sekabehanipun umat islam kanti wabah utawi pandemi COVID-19. 
Pandemi COVID-19 meniko Bapak Ibu, sampun njangkit langkung saking 5 juta kasus wonten seluruh dunia. Namung betah wekdal kirang saking 5 bulan, wabah meniko sampun nyebabaken langkung saking 300.000 kasus kematian. 
 
Negoro-negoro ingkang maju bahkan adidaya pun mboten saget nolak keadaan meniko. Korban-korban saking ahli kesehatan ugi katah. Pasar-Pasar, Kantor-Kantor sami dipun tutup namug keranten virus korona ingkang alit sanget, mboten ketingal moto. Meniko ugi nunju’aken keagunganipun Allah SWT.
Namung kanti mahlukipun ingkang alit meniko saget meruntuhkan kesombongan-kesombongan tiyang-tiyang ingkang gumedhe. Kito minongko tiyang islam kedah yakin bilih niki sedanten minongko ujian Allah SWT kagem umat menungso karsane saget tawadlu’, taubat dateng Allah SWT.
Allohu akbar.. Allohu akbar.. walillahi al-hamd..
 
Selain ningkataken keyakinan bilih Allah maha Agung, monggo kito sami-sami ndereaken anjuranipun pemerintah ugi pihak-pihak ingkang berwenang anggenipun mencegah penularan COVID-19 maniko. Ampun ngantos kito mbungkus kebodohan kito sedanten kanti bungkus agama. 
 
Fatwa-fatwa MUI ugi lembaga ingkang gadah otoritas lintu mesti kito dereaken anggenipun nangani COVID-19 meniko. Ampun ngantos mahami teks-teks agama piyambak terus nyebabaken salah kaprah lan nglawan kebijaksaaanipun pemerinteh.
 
Niat sae kedah dipun lakoni kelawan cara ingkang sae. Contoh cluster GOA ingkang ngengkel ngawontenaken kempal-kempal pengaosan justru dados media penyebaran/penularan COVID-19 dados contoh bilih ternyata niat sae menawi mboten dipun lampahi kelawan cara ingkang sae saget membahayakan tiyang katah.
 
Silaturrahim riyaden wonten kahanan meniko kedah nderekaken protokol kesehatan ingkang sampun dipun tetapaken kalihan pemerintah. In shaa Allah menawi kulo panjenengan nderek pemerintah, ganjaran silaturrahim ugi ganjaran tho’atu ulil amri angsal sedanten.
Hadirin sidang sholat id rahimakumullah.
Perintah Allah ingkang terakhir terkait riyaden meniko inggih meniko:
3.  وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُون
Wa la’allakum tasykurun
(lan amrih podo syukur siro kabeh)
 
Allah SWT merintah kito sedanten kersane sami syukur dateng Allah sak telasipun wulan ramadhan karenten nikmat agung arupi saget nglaksanaaken rangkaian ibadah salaminipun wulan Ramadhan.
Nikmat hidayah saget ibadah meniko kedah dipun syukuri keranten:
Setunggal, mboten sedanten tiyang ingkang ngumani Ramadhan saget ibadah kanti anteng. Meniko mboten lain keranten Allah SWT mboten paring hidayah dateng tiyang meniko.
 
Kaping kalih, bilih nikmat ibadah ingkang kito syukuri meniko mugio saget ndadosaken Allah SWT langkung gampilaken kito sedanten nglakoni ibadah sak ba’danipun Ramadhan. Kados dhawuhipun Allah SWT:
لَئِن شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ ۖ وَلَئِن كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِى لَشَدِيدٌ
La`in syakartum la`azīdannakum wa la`ing kafartum inna 'ażābī lasyadīd
 
“Yekti lamun siro podo syukur, mongko Aku yekti bakal nambahi nikmat siro kabeh. Lan yen siro podo kufur mongko saktemene siksoKu iku banget lorone” (QS. Ibrahim 7)
Syukur atas ibadah-ibadah kito meniko ugi dipun wujudaken kelawan nerusaken kesaenan-kesaenan ingkang sampun kito lampahi wonten wulan Ramadhan. Keranten tanda dipun terimanipun amal kito wonten wulan Ramadhan meniko saget dipun tengeri kalihan kesaenan-kesaenan sak sampunipun Rahadhan, Kados tiyang haji. Haji Mabrur meniko saget ketingal dateng perubahan kesaenan dateng tiyang ingkang ngelampahi haji meniko. Semanten ugi Ramadhan, amal ibadah Romadhon kito dipun terimo tandanipun nggih kesaenan-kesaenan ingkang terus berlanjut sak sampunipun Ramadhan.
Imam Ibnu Rajab al-Hanbali dhawuh:
و جزاء حسنة حسنات بعدها
Wa Jaza’u hasanatin Hasanaatun Ba’daha
“Lan ganjarane kesaenan iku kesaenan-kesaenan sak sampunipun”
Mugi-mugi ibadah kito diterima sedanten kalian Allah SWT.
 
Hadirin sidang sholat ‘id rahimakumullah..
Wonten akhir khutbah meniko, monggo kito sedanten sami-sami dungo dateng Allah SWT mugi Allah SWT ngreksa Kulo Panjenengan sedanten saking  wabah, penyakit ingkang Mbahayaaken. Mugi-mugi Allah SWT segera ngangkat wabah meniko saking umat islam lan sedanten manungso.
 
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ كَمَا صَلَّيْتَ عَلَى إِبْرَاهِيْمَ وَعَلَى آلِ إِبْرَاهِيْمَ، إِنَّكَ حَمِيْدٌ مَجِيْدٌ. وَبَارِكْ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ كَمَا بَارَكْتَ عَلَى إِبْرَاهِيْمَ وَعَلَى آلِ إِبْرَاهِيْمَ، إِنَّكَ حَمِيْدٌ مَجِيْدٌ.
 اَللَّهُمَّ اغْفِرْ لِلْمُسْلِمِيْنَ وَالْمُسْلِمَاتِ، وَالْمُؤْمِنِيْنَ وَالْمُؤْمِنَاتِ اْلأَحْيَاءِ مِنْهُمْ وَاْلأَمْوَاتِ، إِنَّكَ سَمِيْعٌ قَرِيْبٌ. 
اَللَّهُمَّ رَبَّنَا تَـقَـبَّلْ مِنَّا صَلاَتَنَا وَصِيَا مَنَا وَرُكُوْ عَنَا وَسُجُوْدَنَا وَقُعُوْدَنَا وَتَضَرُّ عَنَا وَتَخَشُّوْ عَنَا وَتَعَبُّدَنَا وَتَمِّمْ تَقْصِيْرَ نَا يَا اَلله يَا رَبَّ الْعَا لَمِيْنَ
اللَّهُمَّ ادْفَعْ عَنَّا اْلبَلاَءَ وَاْلوَبَاءَ وَالفَحْشَاءَ وَالشَّدَائِدَ وَالفِتَنَ وَالمِحَنَ مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَمَا بَطَنَ عَنْ بَلَدِنَا اِنْدُونِيْسِيَّا خآصَّةً وَسَائِرِ بُلْدَانِ يَارَبَّ العَالَمِيْنَ. اللَّهُمَّ إِنَّا نَعُوذُ بِكَ مِنْ الْبَرَصِ وَالْجُنُونِ وَالْجُذَامِ وَمِنْ سَيِّئِ الْأَسْقَامِ
اللَّهُمَّ أَنْجِ الْمُؤْمِنِينَ فِى فلِسْطِيْنَ خَاصَّةً وَفِى أَنْـحَاءِ بُلْدَانِ المْـُؤْمِنِيْنَ عَامّةً. أَللَّهُمَّ اشْدُدْ وَطْأَتَكَ عَلَى الْكُفَّارِ يَهُوْدِى اِسْرَائِيْلِ وَشُرَكَائِهِمْ وَشَطِّطْ شَمْلَهُمْ وَفَرِّقْ جَمْعَهُمْ أَللَّهُمَّ إِهْزِمْهُمْ وَزَلْزِلْهُمْ
 رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي الآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ.  رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا. وَصَلَّى اللهُ عَلَى نَبِيِّنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَبَارَكَ وَسَلَّمَ
سُبْحاَنَ رَبِّكَ رَبِّ الْعِزَّةِ عَمَّا يَصِفُوْنَ وَسَلاَمٌ عَلَى الْمُرْسَلِيْنَ وَالْحَمْدُ لِلّهِ رَبِّ الْعَالَمِيْن
بَارَكَ اللهُ لِيْ وَلَكُمْ فِي الْقُرْآنِ الْعَظِيْمِ، وَنَفَعَنِيْ وَإِيَّاكُمْ بِمَا فِيْهِ مِنَ اْلآيَاتِ وَالذِّكْرِ الْحَكِيْمِ. أَقُوْلُ قَوْلِيْ هَذَا وَأَسْتَغْفِرُ اللهَ الْعَظِيْمَ لِيْ وَلَكُمْ وَلِسَائِرِ الْمُسْلِمِيْنَ مِنْ كُلِّ ذَنْبٍ. فَاسْتَغْفِرُوْهُ، إِنَّهُ هُوَ الْغَفُوْرُ الرَّحِيْمُ
وَالسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَ رَحْمَةُ اللّه وَبَرَكَاتُه
 
Allahuma shalli ‘ala Muhammadin wa ‘ala Aalihi Muhammadin kama shallaita ‘ala Ibrahim wa ‘ala Ali Ibrahim innaka hamidun Majid. Allahuma baariki ‘ala Muhammadin wa ‘ala Aalihi Muhammadin kama baarakta ‘ala Ibrahim wa ‘ala Ali Ibrahim innaka hamidun Majid. 
Allahumaghfir lil muslimin wal muslimat wal mu’minin wal mu’minat al-Ahya’i minhum wal amwat. Innaka sami’un Qaribun Mujib. Allahumma rabbana taqabbal minna shalatana wa shiyamana wa ruku’ana wa sujudana wa tadlarru’ana wa takhasysyu’ana wa ta’abbudana wa tammim taqshirana ya rabbal alamin.
Allahummadfa’ anna al-bala’ wal waba’ wal fakhsya’ wal munkar wal syadaida wal mihan maa dzahara minha wa maa bathan ‘an baladina Indunesia Khoshshoh wa sa’iri buldanil muslimina yaa rabbal ‘alamin. Allahumma inna na’udzubika minal barosh wa al-junun wal judzami wa min sayyi’il asqam. 
Allahumm ajil mi’minina fi Falasthin Khassah wa fi Anha’i buldanil muslimina ‘ammah.
Allohummasydud wath’aka ‘alal kuffari Yahudi Bani Isra’il wa Syurokaihim wa syaththit syamlahum wa farriq jam’ahum. Allahumahzimhum wa zalzilhum.
Rabbana aatina fid dunya hasanah wa fil akhirati hasanah wa qinaa ‘adzabannar. Rabbana hab lana min azwajina wa dzurriyyatina qurrata a’yun waj’alna lil muttaqina imaman. Wa shallallohu ‘ala nabiyyina Muhammadin wa ‘ala alihi wa shahbihi ajma’in. 
Subhana rabbika rabbil izzati ‘amma yashifun wa salamun ‘alal mursalin walhamdulillahi rabbil ‘alamin.
 
Baarakallahu li wa lakum fi al-Qur’anil Adzim wa nafa’ani wa iyyakum bima fihi minal Ayati wadz dzikril Hakim. Aqulu qauli Hadza waastaghfirullaha li walakum wa lisa’iril muslimin min kulli dzanbin. Wastaghfiruhu innahu huwat tawwabur rahim.
 
Wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. ***

Editor: Dzikri Abdi Setia


Tags

Komentar

Artikel Terkait

Terkini

Terpopuler

Terpopuler Pikiran Rakyat Network

X